Bertuahnya! Pemuda OKU kini tinggal sebumbung dengan Aliff Syukri

Minggu lalu, Dato Alif Syukri didatangi seorang pemuda Orang Kelainan Upaya (OKU) dikenali sebagai Syukri gara-gara terlalu minat dan ingin bertemu dengan jutawan kosmetik itu.

Namun siapa sangka, pemuda yang mempunyai masalah cacat pendengaran dan bisu itu kini dipercayai menetap bersama keluarga Aliff.

Datin masak istimewa!

Walaupun tak diwar-warkan secara rasmi, namun posting isterinya, Datin Shahida jelas menunjukkan mereka sekeluarga telah menjemput Syukri untuk tinggal bersama.

View this post on Instagram

hari ni saya masak kurma ayam… syukri family baru saya ni suka makan bertambah2 nasi sedap katanya.. sebab tu suka masak sebab ada org hargai masakan kita.. nanti saya share resipi kurma ayam saya kalau sudi nak tengok😋😋

A post shared by Nur Shahida Mohd Rashid (@shahidadherbs) on

“Hari ni saya masak kurma ayam… syukri family baru saya ni suka makan bertambah2 nasi sedap katanya..

“Sebab tu suka masak sebab ada org hargai masakan kita.. nanti saya share resipi kurma ayam saya kalau sudi nak tengok,” tulisnya.

Dato pun teruja!

Usahawan tersebut turut berkongsi kegembiraanya menyambut pemuda itu sebagai ahli keluarga baru dengan memuat naik satu video bersama Syukri dan anak-anak sejurus pulang bercuti dari Thailand.

View this post on Instagram

. . sepuluh hari di thailand seperti 10 tahun lamanya. inilah kegembiraan sebenar bila abang dapat jumpa keluarga abang walaupun abang travel jauh2 lama2 tapi tetap tak bahagia bile kelugar trcinta tiada disisi. abang sayang sangat kluarga abang yang trcintaa. . . penat letih tapi bkerja tpi bila abg nampak family smua terus rasa happy❤️❤️ demi @as.legacymalaysia . . . abang bukan bercuti tapi abang pergi kerana kerja. abang berkorban demi @as.legacymalaysia. perjalanan abang penginapan abang semuanya di sponsor oleh company2 besar di thailand. dlm industri perlancongan hotel,makanan dan lain.. adakah anda berminat nak nak sponser sy dan sy akan pomosikanya boleh wussp manager saya 017 221 2116 .. . . .

A post shared by Ohabangkosmetik (@aliffsyukriterlajaklaris) on

Bagusnya Dato’ dan Datin!

Perkara ini telah dapat perhatian netizen yang rata-rata mengagumi hati budi dan kebaikan yang dilakukan oleh pasangan suami isteri ini.

Syukri ada iras muka Dato Aliff jugak!

Susah nak jumpa org sebaik Dato Aliff sekeluarga!
Tinggal terus ke? – “Ya betul”Ceria je tengok!

Sumber : Aliff Syukri, Shahida

Komen

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here